YALAN söyleyen insanların özeliklerini öğrenip, avlamaya hazır mıyız? İşte yalan söylemeyi alışkanlık haline getiren insanların sahip olduğu ortak özellikler:
ETKİ ALANI
OLUŞTURURLAR:
Konuşurken insanları etkileri altına almaya çalışırlar. Ancak bunu yaparken son derece rahattırlar ve özgüvenleri tamdır. Söyledikleri yalanlara inandırmak için sizi yönlendirmeye hatta dertleşiyor gibi konuşmaya çalışırlar.
HAZIR CEVAP
OLURLAR: Her soruya hazır bir yanıtları olduğu için tereddüde yer bırakmazlar. Çünkü insanlar hızlı yanıtların doğru olduğuna inanırlar. Sorduğunuz her soruyu duraksamadan hızlı bir şekilde cevaplayarak size yalan söylemediğini kanıtlamaya çalışırlar.
KENDİLERİNE
GÜVENİRLER: İnsanlara önce kendilerine güvendiklerini kanıtlarlar ve büyük laflarla alt etmeye çalışırlar. Böylece yalanının üstünü kapatmış olur ve "Asla yalan söylemem" imajı oluştururlar.
KOLAYLIKLA DIKKAT
DAĞITIRLAR: İnsanlar üzerinde iyi izlenim bırakırlar.
DÜRÜST VE İYİ
NİYETLİ OLDUKLARINA
İNANDIRIRLAR: Böylece dikkatleri farklı yöne çekerek insanların düşüncelerini saptırıp kolaylıkla yalan söylerler.
DETAYCIDIRLAR: Çok basit bir soruyu bile detaya boğabilirler. Böylece dikkati farklı yönlere çekip yaptığı şeyin üstünü örterler ve söyledikleri yalanı geçiştirmiş olurlar.
LAF CAMBAZLIĞI
YAPARLAR: Etkili konuşma yeteneğine sahip olan yalancılar, sözcüklerle oynayarak insanların kafasını karıştırırlar. Sorulara verdikleri yanıtların, soru ile ilgisi olmadığı için dinleyici ne sorduğunu bile hatırlayamaz ve yavaş yavaş konuyu dagıtırlar.
HARARET VE
HAREKETLİLİK: Yalan söyleyen insan konuşması bittikten sonra konuyu değiştirme çabasına girerek farklı şeylerden bahsetmeye başlar. Bulunduğu ortamdan kısa süreli uzaklaşmak ister.